EMDR therapie (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) helpt jou de emoties los te laten van traumatische gebeurtenissen.

Traumatherapie d.m.v. oogbewegingen

EMDR Therapie

Heb jij last van gebeurtenissen in het verleden en wil jij de emotie die hierop zit loslaten?

Je staat aan en bent heel alert. Je staat in de overlevingsstand.

Je zit niet lekker in je vel en voelt je somber, onrustig en angstig.

Je reageert soms ineens heel emotioneel, maar je weet niet waar dat vandaan komt.

JE (HEBT NACHTMERRIES en) slaapt slecht.

Je bent van slag als je herinnerd wordt aan die gebeurtenis en je vermijdt zaken die je eraan herinneren.

je ervaart schaamte en schuldgevoel.

Je zit in een vicieuze cirkel waar je niet uit komt.

  • kunt ontspannen en rust ervaart
  • goed kunt slapen en je uitgerust voelt
  • rustig reageert als je (lijf) aan de gebeurtenis herinnerd wordt
  • de regie voelt over jezelf en het leven
  • met vertrouwen naar de toekomst kunt kijken.

Stel je voor dat je weer..

1,5 - 2 uur € 129,-

Als we elkaar nog niet kennen dan volgt er eerst een intakegesprek (prijs is inbegrepen).

00

Kennismaken

Als je me nog niet goed kent en graag eerst wil kennismaken dan kan dit gratis. We hebben live of online een gesprek van 20 minuten, waarin je ontdekt of je een klik met mij hebt en je krijgt de ruimte om je vragen te stellen. Ik zal door vragen te stellen inschatten of ik jou het gewenste resultaat kan bieden.

01

Intakegesprek

Om de EMDR therapie zo veilig, effectief en efficiënt mogelijk te geven is een goede intake heel belangrijk. We zien elkaar hiervoor live in de praktijk en ik stel mondelinge vragen aan de hand van een intakeformulier.

02

Veiligheid

Een veilig gevoel hebben is belangrijk om de EMDR therapie te kunnen laten werken. Veiligheid in de ruimte en een veilig gevoel in jou creëeren heeft daarom prioriteit. Hiervoor nemen we eerst de tijd.

03

EMDR therapie

We gaan onderzoeken waar de oorsprong van jouw klacht ligt. Vertel me wat het is wat je hebt meegemaakt. Ik zal naar je luisteren. Als je je verhaal hebt kunnen doen gaan we met het beeld wat erbij hoort en het gevoel wat het je geeft de oogbewegingen starten. Je kunt dan al direct resultaten ervaren. Dit meten we a.d.h.v. cijfers.

Hoe werkt EMDR therapie?

Reviews

“Angelica zorgt ervoor dat jij je op gemak voelt en je open durft te stellen – je voelt gewoon dat je echt op de juiste plek bent bij haar. Deze bijzondere ervaring had ik met niemand anders willen hebben en delen.”

- Nienke

“Door de Tools for Life therapie glijdt alles nu van me af, waar ik me eerder druk om kon maken.”

- Anoniem

“Je hebt me weer terug gebracht naar mijn gevoel. Door jou kan ik beter voelen wie ik ben en wat ik wil. Er is meer zachtheid en tegelijkertijd krachtigheid in mijn zijn gekomen.”

- Ella

01

Angelica ziet jou, ze hoort jou. Je voelt je veilig bij haar, om je pijn en verdriet te delen. Ze is puur, open en oprecht. Uit een liefdevolle verbinding gaat ze samen met jouw op weg naar jezelf. Bij Angelica kom je weer thuis bij jezelf. Voel je je weer Heel.

- Yvette

“Je voelt goed aan wat iemand nodig heeft om zich veilig te voelen”.

- Jeroen

“De therapeut van de GGZ geloofde niet dat ik zo snel van mijn trauma's en klachten af was. Je zou er € 6000,-, het dubbele, voor de Tools for life therapie moeten vragen”.

- Anoniem

02

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee, je hebt geen verwijzing nodig van een arts of een andere specialist. Na een intake maximaal 2 uur wordt helder of de EMDR therapie passend is.

Moet ik mijn trauma's weer herbeleven?

Je vertelt over de gebeurtenis die jou mogelijk jouw klachten geeft en/of je omschrijft het gevoel wat je ervaart. Dit is nodig om de emotionele lading af te laten nemen.

Omdat er met het onderbewuste wordt gewerkt, kan er alleen therapie worden gegeven wanneer het buiten licht is. In de zomermaanden is het dus mogelijk om in de avonden therapie te ontvangen.

Moet ik diep in de put zitten voor deze therapie?

Bij aanhoudende (lichamelijke) klachten is er vaak sprake van een trauma. Bijna ieder mens heeft klachten. Deze klachten kunnen verminderen en verdwijnen door traumatherapie.

Wordt EMDR vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Psychosociale therapie valt onder het 'potje' alternatieve geneeswijzen. Wanneer je aanvullend verzekerd bent ontvang je op 40,- vergoeding per sessie, mits je aangesloten bent bij de juiste zorgverzekeraar.

Hoelang heeft de sessie nawerking?

Je hersenen hebben hard gewerkt tijdens de EMDR therapie. Het is normaal dat je dit aan je lijf merkt. De nawerking mag 3-5 dagen duren.

Veelgestelde vragen

Kan de therapie in de avonden gegeven worden?

Dankjewel voor  je bericht.

Ik beantwoord hem zo snel mogelijk.

© Angelica Mensink

Beleidspagina

Aanmelden EMDR intake
Dankjewel voor je aanmelding. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.